+46 251-131040 (08.00-16.00)

Climbing Technology Click Up Kit

Climbing Technology Click Up Kit. Click Up  -  en...

Click here for more information

Availability: In stock

€68
€68

Product Description

Details

Climbing Technology Click Up Kit.

Click Up  -  en innovativ repbroms för sportklättring. Den är mycket enkel att använda och med detaljer som förhindrar risken för misstag.


Click Up anses vara oerhört säker och mycket enkel att använda eftersom den inte direkt har några externa mekanismer som t ex som en hävarm som många nya hjälplåsande repbromsar har idag.

Det är enkelt att mata ut rep vid ledklättringalternativt ta hem vid topprepsklättring och skulle ett fall ske så gör rycket från repet att HMS karbinen automatiskt flyttar sig till en låsande position och stoppar fallet. För att sedan lösgöra/avlasta repet så trycker man upptill på bromsen.

Det karaktäristiska för Click Up är följande:

-          Lätt att mata ut rep utan att det fastnar

-          Lätt att stoppa ett fall – genom att dra ner handen - har en hjälplåsande funktion

-          Fungerar utan manövrera handtag eller rörliga delar

-          Speciellt lämpad för nybörjare och barn eftersom den är självinstruerande och felsäker

 

Den mest viktiga detaljen för Click Up är att om Click Up skulle råka användas på ett mindre korrekt sätt så kommer den att bromsa ändå eftersom att Click Up har en "V" formad skåra, dvs säkring sker manuellt och det är möjligt att ta ner sin klätterpartner säkert. Denna ytterligare säkerhetsfunktion gör att Click Up mycket lämplig att använda för nybörjare och även barn.

OBS Viktigt – Click Up säljs som ett kit med CT egna HMS CONCEPT SGL HC, en anodiserad karbin och med ACL system som förhindrar att karbinen ställs på tvären (cross-loading)

Click Up är designad och producerad i CT:s egen fabrik i Italien, den är gjord i högkvalitativa material som aluminium, stål och med nylon detaljer för ökad användningskomfort.

REP DIAMETER: Fungerar på rep mellan 8,6 mm t o m 10,5 mm.

Additional Information

Additional Information

Brands Climbing Technology
EAN 8056734832501
Price €68

Reviews

Reviews